Blackjack Strategie

Als u blackjack wilt gaan spelen dan zult u in ieder geval op de hoogte moeten zijn van de blackjack spelregels. Daarnaast is het ook van belang dat als u een leuke winst wilt maken u ook het een en ander weet van blackjack strategie. Zonder de juiste strategie is het namelijk echt een kwestie van gokken en door de juiste strategie toe te passen zullen uw winkansen behoorlijk toe nemen.

De online blackjack strategie bepalen

De blackjack spelregels laten het heel goed to om een online blackjack strategie toe te passen. Door het toepassen van de juiste strategie kunt u het voordeel van het huis met enkele procenten verlagen waardoor de Odds enorm in uw voordeel op schuiven. Voor het toepassen van een blackjack strategie zult u natuurlijk wel goed de spelregels moeten kennen maar dat moet u natuurlijk altijd als u enige kans wilt maken met een spel. Er bestaan heel veel strategie├źn die volgens evenveel mensen de beste resultaten op zouden moeten leveren. Uit onze ervaring en volgens mensen die zich een expert mogen noemen is de basis strategie voor blackjack nog steeds de beste optie. Deze strategie is ook het meest eenvoudig te onthouden en u hebt dus de meeste kans dat u dit consequent vol kunt houden. Dit laatste is van absoluut levensbelang, als u volgens een strategie blackjack speelt dan zult u deze strategie exact moeten volgen en daar niet van af wijken. Als u dat wel doet dan bent u weer overgeleverd aan het voordeel van het huis en zult u uiteindelijk geen of slechts een kleine winst behalen. Op deze pagina zullen een aantal strategie├źn de revue passeren waarbij wij kort aangeven wat de strategie inhoud.

Vergelijken bij blackjack strategie

Het gaat er bij elke blackjack online strategie om dat u uw eigen hand vergelijkt met de open kaart van de dealer. Doordat u de open kaart van de dealer kunt zien kunt u namelijk een inschatting maken van de mogelijkheden dat de dealer een betere hand heeft of zal krijgen dan u hebt of kunt krijgen. Dit is natuurlijk de basis voor elke kansberekening die er ooit op het online blackjack spel is losgelaten. Uit de vele kansberekeningen die er gemaakt zijn is uiteindelijk een blackjack strategie voort gekomen die vrijwel altijd werkt. Voor het toepassen van een strategie zult u dan ook moeten kijken naar uw eigen hand en naar de open kaart van de dealer, hieruit moet u dan af leiden wat u moet doen. Bedenkt hierbij dat er in een kaartspel maar liefst zestien kaarten zitten die tien punten waard zijn. Dit is natuurlijk ook meegenomen in het uitwerken van een online blackjack strategie en daarom zult u bij het volgens een strategie spelen veel minder handen spelen dan dat u wellicht anders zou doen.

Basis blackjack strategie en uitgebreide versie

Volgens de basis strategie blackjack spelen betekend dat als de dealer een 4, 5 of 6 heeft dat u zelf nooit verder moet spelen dan tot u twaalf of het eerste getal daarboven hebt. Dit komt omdat de dealer pas mag passen als het huis 17 of meer heeft, omdat er relatief veel kaarten met een waarde van tien in het spel zitten is de kans dus groot dat de dealer op 14, 15 of 16 uit komt. De dealer zal dan nog een kaart moeten nemen en dan is de kans groot dat de dealer Bust gaat. Als u dan volgens de blackjack strategie 12 of meer hebt dan hebt u dus gewonnen. Als u dus nog geen 12 hebt dan moet u natuurlijk wel een kaart nemen totdat u 12 of meer hebt. Wat betreft het verdubbelen van uw inzet geld ook hier dezelfde blackjack online strategie, verdubbel uw inzet alleen als de bank een 4, 5 of 6 heeft liggen en u 9, 10 of 11 hebt. De kans dat u als volgende kaart een 10 krijgt is veel groter en zoals hierboven gezegd is de kans groot dat de bank vervolgens Bust gaat. De blackjack strategie is erg duidelijk over het splitsen van de kaarten voor het geval dat u een dubbele kaart hebt. Er zijn een aantal gevallen waar het goed mogelijk is om te splitsen maar over het algemeen is het niet aan te raden. Zeker als u nieuw bent bij het toepassen van een live blackjack strategie raden wij u het af om te splitsen. U zult een heleboel kaart combinaties uit uw hoofd moeten leren om te weten wanneer het splitsen wel of niet een goed idee is en voorlopig kunt u zich beter op de basis blackjack strategie concentreren.

Wat werkt wel, en wat niet

Een strategie voor blackjack die niet is aan te raden is dat je nooit Bust moet gaan. Als de dealer 7, 8, 9, 10, of 11 in handen heeft dan is de kans groot dat de dealer bij de volgende kaart 17 of meer in handen krijgt. Als u vervolgens zelf nog niet minimaal 17 in handen hebt dan zegt deze blackjack online strategie dat je moet passen om maar niet Bust te gaan. De basis blackjack strategie is er echter heel erg duidelijk over, als u nog niet eenzelfde aantal punten in handen hebt gaat u verliezen. U kunt dus net zo goed een gokje wagen als u nog geen minimaal 17 in handen hebt en hopen dat u een lage kaart krijgt en mogelijk zelfs 21. Ook een online blackjack strategie waarbij u volgens dezelfde regel speelt als de dealer is geen goed idee. U hebt namelijk niet de voordelen die de dealer wel heeft en dat heeft een negatieve invloed op uw winkansen. Ook volgens een strategie blackjack spelen waarbij u er van uit gaat de gesloten kaart 10 punten waard is mag geen goedkeuring krijgen. Uw winkansen kelderen op deze manier enorm en u bent vrijwel kansloos. Wij raden u daarom ook aan om volgens de bekende basis strategie te gaan spelen om zo de nodige ervaring op te doen met het blackjack spel. Als u dit eenmaal onder de knie hebt dan kunt u volgens een gevorderde blackjack strategie gaan spelen en op jacht gaan naar de echt grote winsten.