Blackjack Spelregels

Nu u al een heleboel weet over het spelen van blackjack door het lezen van andere pagina’s op deze website kunnen wij niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de blackjack spelregels te kennen. Alleen door deze spelregels door en door te kennen bent u in staat om een blackjack strategie op de juiste manier toe te passen. Naast kennis van de regels moet u ook over stalen zenuwen en doorzettingsvermogen beschikken. Op deze pagina zullen wij dit benadrukken maar gaan we het vooral hebben over hoe volgens de spelregels blackjack te spelen.

Bepalen van blackjack spelregels

Als u volgens alle spelregels blackjack wilt spelen dan kan het als een behoorlijke klus klinken om die spelregels te leren. Toch valt dat mee omdat blackjack niet zo verschrikkelijk veel spelregels heeft in vergelijking met andere online casino spellen. Ook voor live blackjack zijn en niet eens meer regels die u moet kennen anders dan dat de dealer streng zal toekijken wanneer u uw inzetten doet. Voor het bepalen of u van blackjack alle spelregels kent of wellicht moet kennen is het belangrijk om te kijken hoeveel blackjack varianten er zijn. In de basis heeft blackjack immers altijd dezelfde spelregels maar die zullen in details verschillen als u zich in een andere variant gaat bekwamen. Nu zijn de meningen er enigszins over verdeeld maar volgens onze gegevens zijn er ongeveer twaalf blackjack varianten. Deze varianten worden echter niet overal aangeboden dus u hoeft niet al deze regels voor blackjack uit uw hoofd te leren.

Basis blackjack spelregels

Zoals gezegd hebben alle varianten in de basis dezelfde spelregels en deze online blackjack regels zullen wij eerst uitleggen. Als u het in een paar woorden samen moet vatten dan zijn de spelregels erg eenvoudig te noemen en is 21 punten krijgen het doel. De details zullen natuurlijk het verschil maken en zorgen er ook voor dat de blackjack spelregels iets ingewikkelder zijn dan wij hierboven aan gaven. Om te beginnen moet u weten dat u altijd tegen een dealer speelt die de bank of het huis vertegenwoordigd. Om te beginnen zult u een inzet moeten doen waarna de dealer u twee open kaarten zal delen en zichzelf één open kaart en één gesloten kaart. Het kan zijn dat bij andere blackjack varianten de dealer zichzelf alleen één open kaart deelt, dit zal natuurlijk in de online blackjack regels voor die variant vermeldt staan. U zult nu moeten kijken hoeveel punten u hebt en om dichter bij de 21 te komen kunt u om nog een kaart vragen. De beste combinatie die u gedeeld kunt krijgen is een aas en een plaatje want dan hebt u blackjack waarmee u het spel wint en direct anderhalf maal uw inzet als winst betaald krijgt. Er is in de blackjack spelregels geen limiet gesteld aan het aantal kaarten dat u kunt vragen maar als u meer dan 21 punten hebt dan bent u Bust en houdt uw beurt op. U kunt op elk gewenst moment besluiten op te passen en geen extra kaarten te krijgen en u moet zorgen zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. Vervolgens is de dealer aan de beurt om zijn hand te spelen en anders dan u kan de dealer volgens de regels voor blackjack niet op elk moment besluiten om te passen. De dealer moet stoppen als hij minimaal 17 punten heeft, andersom, als de dealer 16 punten heeft en u hebt er 15 dan moet de dealer nog een kaart nemen. Dit is een beperking voor de dealer maar aan de andere kant zal volgens alle spelregels van blackjack de dealer wel winnen als hij hetzelfde aantal punten heeft als u.

Extra blackjack spelregels

Als bij blackjack alle spelregels vergelijkt dan zult u zien dat er nog een paar extra mogelijkheden voor u als speler zijn. Zo kunt u uw kaarten splitsen als u twee dezelfde kaarten hebt, u dient dan een extra inzet te doen en u krijgt bij elke kaart nog een kaart gedeeld waardoor u dus met twee handen mee speelt. Als u volgens de spelregels blackjack in sommige varianten dan kunt u de nu ontstane handen zelfs nogmaals splitsen. Ook is er de mogelijkheid om nadat u uw eerste twee kaarten heb gekregen uw inzet te verdubbelen. De blackjack spelregels zeggen niet wanneer dit wel of niet mogelijk is maar het gevold is dat u één kaart gedeeld krijgt. Dit betekend dus dat als u 11 punten hebt en u krijgt een 2 gedeeld dat u op 13 zult blijven staan, als u echter een 10 krijgt dan hebt u 21 punten verzameld. De blackjack spelregels geven u ook de mogelijkheid om een verzekering te kopen als de open kaart van de dealer een aas is. Als in dit geval de dealer daadwerkelijk blackjack heeft dan krijgt u twee maal uw inzet als winst uitbetaald en als de dealer geen blackjack heeft dan verliest u de verzekering en gaat het spel gewoon door.

Verschillende varianten van de regels

De spelregels van blackjack varianten hebben op veel punten verschillen met deze basis regels. Het gaat dan echter met name over wanneer u wel of niet mag verdubbelen, hoe vaak men mag splitsen en of met na het splitsen ook mag verdubbelen. De blackjack spelregels bepalen ook met hoeveel kaartspellen er live blackjack gespeeld wordt, uiteraard biedt het spelen met meer decks meer mogelijkheden. Ook zullen de regels voor blackjack bepalen met hoeveel handen elke variant gespeeld wordt of kan worden. Dit komt bijvoorbeeld voor bij blackjack switch spellen. Er zijn zelfs online blackjack regels die bij een bepaalde variant bepalen dat de dealer met twee open kaarten speelt of dat u in kunt zetten op de volgende kaart van de dealer. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en dat moet ook wel bij twaalf verschillende varianten. Wat het verschil tussen de varianten en de bijbehorende blackjack spelregels ook mag zijn, het is van het allergrootste belang dat u de regels voldoende beheert voordat u aan het spel begint. Als u nog niet voldoende op de hoogte bent van alle spelregels dan raden wij u aan om niet te gaan verdubbelen of te splitsen en volgens de basis blackjack strategie de bijbehorende blackjack tips te volgen.